Een BOEKtastische school

De bevordering van het leesplezier heeft op onze school een belangrijke plaats.  We willen dat kinderen het lezen niet alleen als een schoolvak ervaren, maar ook als een zinvolle invulling van hun vrije tijd.  Kinderen  die in hun vrije tijd lezen, vergroten hun leeservaring en vaak ook hun leesvaardigheid.

Doorheen de hele schoolloopbaan komen onze kinderen in contact met verschillende vormen leeseducatie.  Voor onze kleuters zijn er de ‘verteltassen’ en de vele informatieve en prentenboeken.  In elke klas is er een kamishibai en een boekenhoek te vinden.  De boekenjuffen werken aan een fijne leesmobiel en een gezellige schoolbibliotheek, waar het fijn vertoeven is met een boek.

Een voorwaarde voor een stimulerende leesomgeving is investeren in en goed onderhouden van (voor)leesmateriaal.  Een gevarieerd aanbod van soorten boeken houdt in : prentenboeken, versjes en poëzie, voorleesboeken, luistercd’s, boeken om te leren lezen, vrijleesboeken en informatieve boeken.

Hierbij wordt rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad als ook met het genre, zodat kinderen boeken leren ontdekken van kinderjuryboeken, historische en detectiveverhalen over sprookjes en dierenverhalen naar stripverhalen, tijdschriften en poëzie.