ICT op school

Computers zijn in onze maatschappij niet meer weg te denken.  De meeste kinderen zijn reeds vanop jonge leeftijd vertrouwd met dit item.

Op onze school leren onze kinderen op een positieve manier ict te integreren.  Ze kunnen zelfstandig leren en werken in een ondersteunende ict-leeromgeving. Door computers en tablets te hanteren ontdekken ze dat ict hen kan helpen om eigen ideeën creatief vorm te geven, om informatie op te zoeken, te verwerken en te bewaren.  De kinderen kunnen ict ook gebruiken om informatie aan anderen voor te stellen en te communiceren met elkaar.

Onze leerlingen én kleuters kunnen op tablets werken. In de klassen staan computers met educatieve spelletjes en lesondersteunende opdrachten. In meerdere klassen werd het klassieke krijtbord vervangen door smartboards , die een rijkdom aan mogelijkheden bij het lesgeven bieden.