PASWOORD VERGETEN?

*

 

WELKOM IN 5A !

Jullie worden stilaan groot  Het vijfde wordt dus een leerrijk, druk maar ook een leuk jaar waarin er van alles te beleven valt.

Frans is een nieuw vak. Maar geen paniek : we bouwen dit stap voor stap op. Je leert een nieuwe taal met veel dialoogjes. Zo zul je merken dat je heel vlug een woordje Frans kunt spreken.

Tijdens de WO-lessen komen verschillende thema's aan bod : de tijd, de film, vikingen, Anne Frank, de kathedralen, de dierenkast, plastic soep, de zee ... In deze lessen zit er heel wat leerstof maar er komen ook doe-opdrachten, techniek, werken met de computer, zelfstandige opdrachten, stop-motion, knutselopdrachten ... aan bod.

We maken ook uitstappen : Technopolis, het Atomium, Mini-Europa, stadsbezoeken in Brugge, de tweedaagse aan zee met verschillende activiteiten, de film en theater ... 

Ook het zelfstandig leren wordt gestimuleerd via oefenbladen na elk WO-thema. Leren leren is belangrijk in een vijfde. Tijdens bepaalde taallessen wordt het rubriceren van informatie geoefend en staat "belangrijke informatie" selecteren centraal. Ook de actualiteit en nieuwsbegrip staan op het programma. 

We doen ook mee aan "kwartiermakers". Dit is een leesproject dat loopt over verschillende jaren. Jullie worden hierdoor leesvaardiger, krijgen een ruimere woordenschat, ontwikkelen meer tekstbegrip en schrijven minder fouten. Maar vooral door het ongedwongen lezen ervaren jullie meer leesplezier. 

Onze school is ook een KIVA-school waar we bouwen aan een positief klimaat in de klas aan de hand van verschillende lessen en waar er voor pesten helemaal géén plaats is. 

Een fijn schooljaar cool

Juf Isabel 

Je kan de klas volgen via de Privé Instagramaccount 
@jufisabel5a

TOP